Miben segíthetünk?

Testsúly kontroll és tartós fogyás hajszövet analízis segítségével

A megfelelően működő anyagcsere valamennyi testi sejtet ellátja azokkal az anyagokkal, amikre szüksége van, a mérgeket és a salakanyagokat szélsebesen kiűzi a testből. És ami nagyon fontos, hogy lassan, de biztosan leépíti a fölösleges kilókat, és a könnyedség csodálatos érzését hagyja hátra. Az anyagcserénk azonban csak akkor tud megfelelően működni, ha megteremtjük számára a szükséges feltételeket és helyesen, a saját egyéni anyagcsere típusunknak megfelelően táplálkozunk.

Anyagcsere? Mi is az tulajdonképpen? Mindent, amit megeszünk, fel kell dolgozni, meg kell emészteni, és el kell különíteni a felhasználhatót a felhasználhatatlantól. A hasznos anyagoknak (tápanyagok, a légzéshez szükséges oxigén) el kell jutniuk testünk minden egyes sejtjébe, míg a szükségtelen anyagoknak (szén-dioxid, különböző bomlástermékek, salakanyagok) a lehető leggyorsabban el kell távozniuk. Ezeket a folyamatokat röviden anyagcserének, vagy metabolizmusnak nevezzük. Az anyagcsere-folyamatokat értelmezhetjük a szervezet szintjén (táplálkozás, légzés, kiválasztás), illetve sejtszinten (sejtek transzportfolyamatai, sejtlégzés, fehérjeszintézis stb.). Az anyagcserének köszönhetően el vagyunk látva energiával (hő), ebből kifolyólag fel tudnak épülni a testünket alkotó anyagok (növekedés, gyarapodás, regenerálódás), illetve képesek vagyunk a testfunkciók megtartására.

Ön tudja, hogy az anyagcseréje hogy működik? Túl gyorsan vagy túl lassan? Néhány embernek nagyon gyors, tehát kis hatékonyságú anyagcseréje van, ezért náluk az jelent problémát, hogy nem képesek felszedni egyetlen grammot sem, akkor sem, ha szükséges lenne. Mások anyagcseréje olyannyira nehézkesen működik, hogy gyorsan meghíznak, és minden fogyási kísérletük hiábavaló próbálkozásnak tűnik. Vannak, akik arra vágynak, hogy anyagcseréjük gondosabban dolgozzon, mások annak örülnének, ha kicsit gyorsabban működne.

fogyás hajszövet elemzéssel

A hiányos, kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a rossz étkezési szokások tápanyaghiányhoz vezetnek, és a felhalmozódott méreganyagok, toxinok minden szerv működését negatívan befolyásolják. A lassú metabolizmusú személyeknek gyakran rendellenes a pajzsmirigy illetve mellékvese működése, valamint lassú a kiválasztása. A gyors anyagcseréjű emberek szervezete gyakran visszatartja a vizet és magas kortizol szintjük a zsír lerakódását okozhatja.

A károsodott test kémia ételérzékenységek kialakulásához járulhat hozzá. Az ételintolerancia gyakran súlygyarapodást okoz. A búza és a tejtermékek a leggyakoribb kiváltók. A vényköteles illetve recept nélkül kapható gyógyszerek szedésének is toxicitás az eredménye, mely szintén hozzájárulhat az elhízáshoz.

A hajszövet elemzéssel egyértelműen megállapítható, hogy a vizsgált személynek milyen az anyagcseréje. 8 típust különböztetünk meg: lassú 1-4 illetve gyors 1-4. A vizsgált Pácienseink egyéni anyagcsere típusa alapján elkészített személyre szabott diéta követése (mely nem fogyókúra!) és a hajanalízis során megállapított hiányzó ásványi anyagok illetve vitaminok megfelelő pótlása óriási segítséget nyújt az anyagcsere-egyensúly visszaállításához, és ezáltal az ideális testsúly eléréséhez.

A test felborult biokémiai egyensúlyának visszaállítása összetett folyamat. Az emésztés gyakran elégtelen, a sóvárgás intenzív lehet és a mirigyek sem működnek megfelelően. A hajelemzés módszere kiválóan alkalmas ennek helyreállítására és a korrekciós folyamat ellenőrzésére.

Ha a vizsgált személy kalcium/magnézium aránya több mint 8,5:1, túlzott mennyiségű szénhidrátot fogyaszt. A 14 mg%-nál alacsonyabb foszfor szint elégtelen emésztést vagy a fehérje szintézist, és kevés bevitt fehérjét jelez.

Az alacsony nátrium és a kálium szint, illetve ha a közöttük fennálló arány kisebb, mint 2:1, gyomorsavhiányt, elégtelen emésztést és hipoglikémiára vagy cukorbetegségre való hajlamot is jelez.

A magas nátrium szint vagy magas nátrium/kálium arány vízvisszatartással társul, amely hozzájárulhat az elhízáshoz.

Az emelkedett toxikus fém szint zavarja az emésztést és a tápanyagok hasznosítását. Az emelkedett réz szint lassú anyagcsere esetén candida albicans fertőzésre való hajlamot mutat akkor is, ha nem jelentkeznek a tünetek. Ez bizonyos ételek utáni sóvárgást okoz, és zavarja a tápanyagok felszívódását.

A hajelemzés leletben orvosok által összeállított anyagcsere diéta a szervezet anyagcseréjét alakítja át egy optimálisabb működésre. Rendbe teszi többek között az emésztést is. Ennek következménye és mutatója a lassú anyagcseréjűeknél a szemmel látható tartós súlycsökkenés. Az anyagcsere diéta lényege, hogy olyan élelmiszereket szabad csak fogyasztani, melyek ásványi anyag és vitamin tartalma nem ütközik a személyes ásványi anyag profillal. Ezek az ételek karban tartják az emésztést, felgyorsítják az anyagcserét, aminek hatására zsírégetés jön létre.

A diétás javaslatokat több különböző tényező határozza meg: a vizsgált személy ásványi anyag szintjei, arányai és anyagcseretípusa, valamint az ételek tápanyagtartalma, ideértve a fehérje-, szénhidrát-, zsír-, vitamin- és ásványi anyag-tartalmat. Ezen értékeket figyelembe véve javasolják a labor orvosai, hogy a vizsgált személyek étrendjében átmenetileg mely ételeket kerülje vagy növelje a biokémiai profil javulásának érdekében.

Szabaduljon meg súlyfeleslegétől Ön is! Tegye meg az első lépést egészsége felé, rendelje meg hajszövet elemzését MOST!

 

Források:

http://www.hajszovetelemzes.hu
http://www.arltma.com/Newsletters/WantedWtLossNews.htm
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/10893/az-anyagcsere-serkentese
http://www.fogyokuradieta.com/anyagcseredieta